Kategóriák

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Hírlevél
Facebook

Csatlakozzon 

facebook oldalunkhoz!

2014.06.12 22:25

Az elállás joga

Megrendelése során Ön élhet a 213/2008. (VIII. 29.) és a 17/1999. (II. 5.) kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.
Internetes vásárlások esetén Ön a szerződéstől az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat, ezt az említett határidőn belüli írásos nyilatkozatának elküldésével jelezheti.

A vásárló átvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a futárszolgálat szállítójegyzéke.

Elállásnál az eladó köteles a vevő által kifizetett termék vételárát legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríteni.

Az áru visszavételének feltétele, hogy az áru és annak csomagolása ép és sértetlen legyen!

Kérjük ne adja fel a terméket postán maradó vagy csomagpontos szállitással! Nem áll módunkban érte menni!

Kérjük, a megrendelt árut óvatosan bontsa fel! A csomagolást, a számlát és egyéb okmányokat (például: Számlát, Jótállási jegyet) az elállási határidő lejártáig őrizze meg. Minden terméknél a visszaküldéshez szükség van a termék dobozára is. Fontos, hogy a doboz eredeti állapotában legyen. Ne legyen elszakadva vagy összefirkálva, ragasztószalagozva, matricázva.

 

Az áru visszavételének feltétele, hogy a vevő az áru mellett annak eredeti számláját is visszaküldje, amellyel igazolja a vásárlást.

 

2013. január 1.-től Kft. Bt. egyéni vállalkozó illetve egyéb szervezet vagy gazdálkodó csoport nevére kiállított számla esetén a vásárló részéről nem vehető igénybe elállási jog.

Az egymástól távollévők között létrejött szerződés értelmezésében elállási jog a FOGYASZTÓT illeti meg, ilyen esetben a vásárló pedig nem fogyasztó.

 

45/2014-es kormány rendelet 29. § (1) alapján a fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát: Olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az  átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

Higiéniai termékek esetén (például: mellszívó, fogkefe, fogkefefej,testtel és testnedvekkel  érintkező termékek, vércukorszintmérő, kozmetikumok, stb.), ha a terméket már kibontotta, használta a fogyasztó, akkor nincs elállási joga.

 

Az alábbi linken elérhető a joganyag, a 2. § „a.” bekezdésében, mely szerint: „fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700155.TV

Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Vevő viseli az elállás esetén az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült összes költséget. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Az Internetes vásárlásoknál is érvényesek a szavatossági jogok, ha a termék gyári hibás, akkor forduljon hozzánk.

 

 Higiéniai termékekre vonatkozó elállási jog

A higiéniai vagy egészségügyi okokból vissza nem szolgáltatható termékek:

Testtel és testnedvekkel (PL. vér, nyál, anyatej, izzadság, széklet) közvetlenül érintkezhető termékek (például fogkefék, golyós dezodorok, fehérneműk, masszázsolajok, gyógyászati segédeszközök, vércukorszintmérők, kozmetikumok, étrend-kiegészítők, talpbetétek, lábápolási termékek, egyes végtagrögzítők, lepedők, harisnyák, stb.. )

Ezen termékek esetében vásárló csak akkor élhet az elállás jogával, ha a csomagolást, a védőfóliát még nem bontotta fel, vagyis a terméket még nem vette használatba.

45/2014-es kormány rendelet 29. § (1)

Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat, rendeleteket IDE KLIKKELVE tekintheti meg.

 

 

 

Figyelmeztetés