Kategóriák

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Hírlevél
Facebook

Csatlakozzon 

facebook oldalunkhoz!

2017.06.16 20:09

Reflux - segíthet a speciális párna

Gyógyexpressz EgészségBLOG - Reflux – segíthet a speciális párna
Reflux – segíthet a speciális párna!

A refluxról

A reflux igen sok ember életét keseríti meg Magyarországon: egy felmérés szerint minden második ember érez időnként gyomorégést, ami a reflux egyik fő tünete, más adatok szerint pedig az emberek mintegy 20-40 százaléka számol be valamilyen refluxgyanús tünetről, amit saját magán tapasztal. A gyakoriságról csak ezekhez hasonló, becsült adatok vannak, de az biztos, hogy évről évre növekszik a refluxosok száma, ebben pedig az életmódunknak is komoly szerepe van – hajlamosító tényező ugyanis a dohányzás, a túlsúly és a kevés mozgás.
Mi is a reflux?
A reflux tulajdonképpen nem más, mint a tápcsatorna felső részének összetett működési zavara, ami miatt a gyomor tartalma emésztőnedvekkel keveredve visszaáramlik a nyelőcsőbe. Ez rendkívül kellemetlen tüneteket tud okozni, súlyosabb esetben pedig akár szervi elváltozásokat, nyálkahártya gyulladást is. A fő tünetek közé tartozik a gyomorégés, a szegycsont mögötti égő fájdalom, illetve fulladásérzés.

Időnként azonban egészséges embereknél is előfordul, hogy a gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe, például ha túl sokat ettek, majd előrehajolnak, túl szoros ruházatot viselnek, aminek hatására fokozott a hasűri nyomás. Várandós édesanyáknál a növekvő magzat nyomása miatt alakulhat ki reflux. Ha azonban a probléma rendszeresen visszatér, érdemes lehet elgondolkodni, hogy valóban reflux áll a háttérben.
Hogyan lehet kezelni a problémát?
A reflux kezelhető diétával, gyógyszerekkel, súlyosabb esetben akár műtéttel is. Érthető módon azonban a betegeknek az elsődleges céljuk, hogy a kellemetlen tüneteket enyhítsék. A megfelelő étkezésnek ebben komoly szerepe van, illetve léteznek olyan termékek, amik kifejezetten erre szolgálnak. Ilyen például a reflux párna, ami felnőttek és gyerekek számára egyaránt alkalmazható. Lényege, hogy a felsőtestet megemeli, így a gravitáció segít abban, hogy a gyomor tartalma ne juthasson fel a nyelőcsőbe, ezáltal az éjszakai alvás nyugodtabb, kellemetlenségektől mentes lehet.
- Alváshoz, deréktámaszként és lábtámaszként is használható
- Megemeli a felsőtestet, így enyhíti a refluxot
- Levehető, mosható huzat
- Minőségi, ortopédikus hab párnamag
15.490 Ft

Figyelmeztetés