Kategóriák

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Kategóriák
Hírlevél
Facebook

Csatlakozzon 

facebook oldalunkhoz!

2017.05.09 13:49

Horkolás: nemcsak zavaró, veszélyes is

Gyógyexpressz EgészségBLOG
Horkolás: nemcsak zavaró, veszélyes is

A horkolásról

A horkolás az egyik leggyakoribb probléma, ami az együttalvás kapcsán meg szokott jelenni a párok között. Ritkán, de előfordul, hogy a horkoló fél is felébred saját magára, tehát nem feltétlenül csak mást zavarhatunk vele, hanem akár magunkat is. Éppen ezért sűrűn megjelenő igény, hogy a horkolást valamilyen módon meg lehessen szüntetni. Vannak házi praktikák, amik azonban mérsékelten válnak be, de már különböző termékeket is lehet kapni, melyek kifejezetten a horkolást hivatottak megszüntetni.
Miért baj, ha valaki horkol?
Ahogy említettük, a horkolás zavaró lehet, ha valakivel egy légtérben alszunk, de akár magunkat is felébreszthetjük vele. Ami ennél nagyobb gond, hogy horkol, általában felületesen alszik, pihentető alvás híján pedig jelentősen csökken az ember koncentrációs képessége, ezzel pedig a teljesítménye is az élet minden területén. Az egészségügyi hatások sem elhanyagolhatók: aki nem tud megfelelő minőségű alvást produkálni, annál fokozott a magas vérnyomás, szívinfarktus, valamint a szélütés kockázata is.
Alvási apnoé tünete lehet a horkolás
A horkolás emellett az alvási apnoé tünete is lehet, amikor kimarad egy ideig a levegővétel – ez is lehet veszélyes, hiszen az ember gyakorlatilag fullad alvás közben. Nem ritka egyébként, hogy fulladással kapcsolatos rémálmok is megjelennek, illetve az érintettek légszomjra ébrednek. Éppen ezért a horkolás megszüntetése mellett nem árt az okait is megvizsgálni.
Van rá megoldás!
Aki valóban hatékony eszközt keres a horkolásra, az a Beurer SL 70 BT horkolásgátlóban meg is találta. Ez az apró készülék a fülhöz rögzíthető, nem zavaró, alig lehet észrevenni, és kíméletes horkolás elleni terápiát biztosít. Az eszköz megkülönböztet könnyű és nehéz horkolást, és hatékonyan csökkenti azt. Ingyenes applikáció segítségével elemezhető a horkolás, így az érintett képet kaphat a szokásairól, ami segíthet a megoldásban. Három különböző méretű füldugóval és újratölthető akkumulátorral kapható. Az eszköz nyugodtabb éjszakákat, pihentetőbb alvást biztosít, ami pozitívan hathat az életminőségre.
- Csökkenti a horkolást, így éjszakája valóban pihentetővé válik
- Pontos horkoláselemzés
34.990 Ft

Figyelmeztetés