Kategóriák

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Hírlevél
Facebook

Csatlakozzon 

facebook oldalunkhoz!AQUACEL AG FOAM Nem öntapadó steril habkötszer 15 X 20 cm (MG 410201987)

AQUACEL AG FOAM Nem öntapadó steril habkötszer 15 X 20 cm (MG 410201987)
4 090 Ft
Elérhetőség:
KÉSZLETEN, Kiszállítás: 2-5 munkanap

Az ár 1 db termékre vonatkozik!

15 x 20 cm

Nem öntapadó kötszer

     • Lábszárfekélyek, nyomási fekélyek (II-IV. stádium) és diabéteszes fekélyek.
      • Műtéti sebek (pl. műtét utáni sebek, másodlagos sebgyógyulást mutató sebek, donor területek).
      • Részleges égések (másodfokú égési sérülések).
      • Traumatikus sebek (pl. horzsolások és szakadások).
      • Váladék felszívására onkológiai sebek esetén (pl. gombás bőr tumorok, bőrrák áttétek, Kaposi-szarkóma).
  Az AQUACEL® Foam habkötszer kisebb horzsolásokra, vágásokra, felszakadt sebekre, kisebb forrázott és égési sebekre is alkalmazható.
  Hatásmechanizmus
  A sebpárna belsejében található hab és Hydrofiber® anyagok felszívják a seb váladékot és a baktériumok nagy mennyiségét. A sebbel érintkező Hydrofiber® réteg egy puha, egybefüggő géllé alakul, amely illeszkedik a seb felszínéhez és nedves sebkörnyezetet tart fenn (amely segíti a szervezet gyógyulási folyamatát), valamint elősegíti az elhalt szövetek eltávolítását a sebből (autolitikus debridáció), a szövetek károsodása nélkül.
  Alkalmazás
  A kötszer felhelyezése előtt a sebet egy megfelelő sebtisztítóval meg kell tisztítani (pl. Stericlens®-szel), és a környező bőrterületet meg kell szárítani.
  Válasszon akkora kötszert, melynek a felszívó sebpárna része a sebszéleken legalább 1 cm-rel túlér. Vegye ki a kötszert a steril csomagolásból úgy, hogy az ujjak a lehető legkisebb felületen érintkezzenek a kötszer sebbel érintkező, öntapadó felületével. Illessze a kötszer középső részét a seb középső területe fölé. Öntapadó kötszer használata esetén simítsa le az öntapadó szegélyt. Nem öntapadó kötszer használata esetén egy megfelelő kötésrögzítő pólya vagy ragtapasz használata szükséges a kötszer rögzítéséhez. Sebváladéktól függően maximálisan 7 napig javallott a seben fennhagyni.

  A kötszer eltávolításához a kötszert finoman nyomjuk rá a bőrre és óvatosan emeljük fel a kötszer egyik sarkát. Folytassuk mindaddig, amíg az összes szegély szabaddá nem válik.
  Külső filmréteg:
      • vízálló vírus- és baktériumgátat képez,
      • csökkenti a fertőzés kockázatát,
      • elősegíti a felszívott váladék eltávozását.
  Vékony szilikon perem:
      • biztonságosan tapad a bőrre,
      • bőrbarát összetevői a kötszer egyszerű felhelyezését és eltávolítását teszik lehetővé.
  Hydrofiber® habkötszer
  Az AQUACEL® Foam öntapadó és nem öntapadó habkötszer a steril Hydrofiber® hab kötszerek egy típusa, mely külső poliuretán vízálló filmrétegből és egy többrétegű abszorbens párnából áll.

  Az öntapadó kötszernek szilikon tartalmú szegélye van.

  A többrétegű felszívó sebpárna egy poliuretán habréteget és egy nem szôtt, Hydrofiber® technológiájú (nátrium-karboximetil-cellulóz) sebbel érintkező réteget tartalmaz.

  Higiéniai termék!


  Figyelem!

  Áruházunkban vásárolt termékek szakszerű használata érdekében kérjük, olvassa el figyelmesen a termékhez mellékelt használati útmutatót. 

  Gyógyászati segédeszközök esetén a termék használatának kockázatairól kérdezze meg kezelőorvosát.

  Higiéniai termékek (testtel és testnedvekkel közvetlenül érintkező termékek pl.nyál, vér, anyatej, vizelet, széklet, izzadtság, stb..) cseréjére nincs lehetőség. Ilyen termékek pl. a talpbetétek, lepedők, vércukormérők, tesztcsíkok, végtagrögzítők, harisnyák, gyógyászati eszközök, fehérneműk stb..

   

    

   

   

  • Szállítási költség
   1390
   Szállítási idő
   3 munkanap

  Figyelmeztetés